Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Multikulturní lež

Německý soud minulý týden odsoudil dvacetiletého muže. Dostal necelé čtyři roky, protože byl souzen ještě jako mladistvý. Jinak by to bylo dvakrát víc. Za co? Němec, Kreshnik Berisha, ohromen a fascinován extrémním muslimským učením, které mu konečně otevřelo oči, si sbalil svých pět německých švestek a vydal se do Sýrie, aby tam bojoval po boku svých islámských bratrů, proti nenáviděné, zlé, neislámské (rozuměj, třeba evropské) nadvládě. Po pár měsících ,,války“ se opět vrátil do Německa, kde je přeci jen elektřina, voda, internet, lékař, sociální dávky a podobně. 

V sousedním Německu běží ještě jiný případ. Čtyřiadvacetiletý Němec, s jiným ,,typicky“ německým jménem, Ismail Issa hrdinně bojoval v řadách islámského státu. Bohužel, protivníci byli tak zlí, a když Ismail hrdinně vraždil, kdosi ho zranil! No nic, tak se Ismail zase vrátil do nenáviděného, bezbožného (rozuměj, nemuslimského) Německa. Německý felčar ho dá jistě na pojišťovnu trochu dohromady a taky ho napadlo, že svůj další boj povede jinak. Válka je poněkud nebezpečná. Zkusí zajistit mezi německými spolubratry kačky, aby tak mohl podpořit tu osvícenou a skvělou myšlenku na samostatný, islámský stát, tzv. Chalífát. Něco skromnějšího, řekněme od asijských hranic Ruska po Španělsko, nebo od střední Afriky až nahoru, na Slovensko.

Je to snad jen německý problém? Zdaleka ne. Britští specialisté na islámský terorismus odhadují, že za islámský stát nyní bojuje minimálně 500 Britů, džihádistů, s ,,typickými“ anglickými jmény, jako Násir, Asíl, Muhammad a podobně. (Muhammad je nyní druhé nejčastější křestní jméno v Anglii. Tedy už dávno ne John, Paul, George, ale Muhammad). V současnosti se připravuje právní rámec, který by zamezil těmto muslimským ,,angličanům“ se po určité době vraždění s džihádisty vrátit zpět, do té nenáviděné Británie a v klidu se opět napojit na sociální dávky a sociální sítě. Zkrátka, Británie došla k závěru, že extrémní muslimové, kteří se vydají vraždit a bojovat za islámský stát, se už NESMÍ vrátit! Ať zůstanou tam, zač a kde bojují. V Sýrii, v Iráku a podobně jim zaslíbeným zemím.

Je to snad jen jakýsi německo-britský problém? Nikoli.

Také Francie zvýšila kontroly na letištích a velmi důsledně sleduje informace na sociálních sítích. Čeho se Francie obává? Brání se návratu francouzských džihádistů, kteří bojují za nový, spravedlivý, islámský stát. Protože, když se mladému francouzskému Abdulovi (bojovníci za IS mají do třiceti let) v Sýrii pokazí nový iPhone, už nemůže na FB, chce se vrátit a spravedlivý boj proti neislámské nadvládě spustit třeba někde blíž Eiffelovky, s přístupem na net, na sociální sítě a dávky.

Jak to celé vzniklo? Je to jen ,,jejich“ problém, je to problém jen západní Evropy? Nikoliv.

Celé to začalo mnohem dříve. Někdy v 70´ letech minulého století, když chtěl západní evropský politik nějaké politické téma, často sklouzl k předvolebnímu guláši, který nazýval ,,osvíceně“ multikulturalismus. Zval do své země naprosto všechny, slepě, bezhlavě, bez rozdílu, protože my jsme přece ,,multi“. Nevadí, že pohrdáš našimi evropskými hodnotami, nevadí nám, že se nechceš učit náš jazyk, ctít naše zvyky a pravidla, nevadí, že nenávidíš jiná náboženství, jinou kulturu, jiný názor. Nevadí, přijď k nám, dej mi svůj hlas a vítej. Jsme bohatá, západní Evropa. Z počátku si nikdo ničeho moc nevšímal. Multikulturalismus zněl dobře, osvíceně a přinášel hlasy voličů pro ty, kdo s tímto slovem šermovali nejvíce. Tedy, vítej i ty, kdo mě nenávidíš, kdo mnou pohrdáš, užívej si, jako doma, jen mi prosím dej svůj hlas.

Za 30-40 let se tento pokrytecký bumerang vrátil. Mladí džihádisté jsou tady, v plné síle. Je jich opravdu docela dost. (Muhammad, druhé nejčastější jméno v Anglii). Nenávidí tuhle Evropu, tyhle zvyky, tradice, povinnosti, toto náboženství, chtějí svůj islamský stát, tak trochu i na ploše Evropy a s radostí si jdou na chvíli zabíjet se spolubratry, s tím, že se pak třeba zase vrátí ,,domů“, do Londýna, Paříže, nebo Mnichova.

Které státy jsou dnes nejvíce ohroženy? Ty, které v nedávných dobách multikulturalismu slepě uvěřily. Jedná se tedy o země, které desítky let bezhlavě přijímaly kohokoliv. Francie (stačí se projet pařížským metrem, jak vypadají dnešní Francouzi), Velká Británie, Německo, Belgie, Holandsko a podobně.

Je nejvyšší čas, aby si Evropa přiznala, že slepý multikulturalismus byl velký omyl. Je to něco podobného, jako bychom si do svého domu zvali a nakonec ubytovali pár lidí, kteří nás jinak nenávidí, kteří nebudou ctít naše vnitřní, domácí pravidla a zvyky, nebudou na chod domu nijak přispívat, ochotně se nechají námi živit, šatit, léčit, ale chovat se budou tak, jak jsou oni zvyklí. Možná mnoho let neseženou práci, možná budou mít statisticky mnohem větší problémy se zákonem, než původní obyvatelé domu, za to jsou ochotní se opásat granáty a vyhodit sebe i naši rodinu i dům do povětří, pokud nezačneme věřit v jejich Boha. Pozvali byste si takové hosty? Je to přeci multikulturní, lidé, jako my, jen jiné kultury. I takové byste si přáli za hosty? Inu, Evropa to desítky let dělala. Teď, zdá se, procitá do multikulturního deliria tremens.

Jak jsme na tom doma, tady? No, poněkud jiná situace. Naši politici v 70´letech o hlasy voličů bojovat nemuseli. Žili jsme v komunistickém marasmu, který volební úspěch vyřešil s úspěšností téměř sto procentní. Máme však vyhráno?

Kdepak. Nedostatek politických elit a naopak, čecháčkovský, nebo, ať to nezní moc národnostně, švejkovský způsob politické připokakanosti způsobuje, že i když západní Evropa bije na poplach, odsuzuje, vězní, schvaluje zákony, debatuje, my tady stále ještě nevíme, netušíme, nechápeme, korektně mlčíme a multikulturně milujeme úplně všechny. A tak třeba naše neohrožená ochránkyně lidských práv peskuje ředitelku školy už jen za to, když chce, aby všichni studenti dodržovali školní řád. Je zbytečné postoje ombudsmanky v této oblasti více komentovat, bylo toho tady napsáno tolik, že by to už server snad ani neunesl a urval by se. Smutné je jen to, že ombudsman je státem pověřený úředník, tedy my zaplatíme daně, z těch zaplatíme paní Šabatovou a ta pak provádí to, s čím většina lidí nesouhlasí, ba co více, čemu se brání Evropa a celý západní svět. (Švýcarský zásah proti minaretům, belgický zákaz burky a nikábu a podobně). Paní Šabatová tohle nevidí, neslyší, neví a za naše peníze nadále bojuje v barvách multikulturalismu. Tedy, jinými slovy, paní Šabatová chrání práva, otázka je, čí práva? Naše, evropské, tradiční, zvykové, ty určitě ne.

Bezhlavý, slepý multikulturalismus je příšerný omyl. Je třeba si to konečně přiznat. Je také potřeba dívat se kolem sebe, co se děje za našimi hranicemi,  přemýšlet, zbavit se politické korektnosti, pokrytectví, věci nazývat pravými jmény, nezostuzovat a nehanit někoho jen proto, že má jiný názor. Měli bychom se vrátit k původnímu významu svoboda slova. Vyvarujme se politické, pseuduo-intelektuálské tabuizace některých nekorektních témat. Naopak, mluvme otevřeně, na rovinu. Možná někdy někdo něco řekne špatně, mylně, může se stát. Ale pravda vyplave na povrch, jen když se mluví, ne když se korektně mlčí. Mysleme evropsky a spolupracujme s Evropou. My jsme z Evropy! Nic se nikdy nevyřeší samo.

Pokud to neuděláme včas, Evropa, tedy také my všichni za tohle tvrdě zaplatíme.

P.S. Vzkaz pro multikulturalisty, kteří mi to hned ,,dole“ osladí. Má kritika se netýká nikoho, kdo chce a dokáže přijmout pravidla a zvyky hostitelů. Má kritika se dokonce netýká ani muslimů, kteří jsou tolerantní, nikoho neohrožují, neomezují, ba naopak, dokáží se přizpůsobit, stanou-li se někdy hosty, dokáží náš život a svět obohatit, dokáží normálně žít, milovat, bez touhy ničit, zabíjet a nenávidět. Má kritika se týká slepého přijímání extrémního, muslimského fundamentalismu, rezignace na tradiční, evropské hodnoty, evropskou kulturu a zvyky. Má kritika se týká politické korektnosti, intelektuálského pokrytectví. A poslední věc. Multikulturalismus nemá nic společného s kulturou. Je to jen lež, podvod a faleš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Vít Janša | neděle 7.12.2014 14:35 | karma článku: 41,70 | přečteno: 3534x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to.

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,20 | Přečteno: 468x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kdyby tato železná dáma chtěla, mohla by být klidně nejvýznamnějším turistickým cílem našeho ocelového města. Ale ona nechce.

21.4.2020 v 17:45 | Karma: 14,51 | Přečteno: 339x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Česko páchá komunikační sebevraždu

Nepíši články na téma cikáni a podobně. Vždy mám pocit, že je to trochu laciné, otřepané a že o tom stejně píše kde kdo. Ale zajímá mě, jak se mění náš jazyk, vyjadřování, komunikace. Příklad? Krvavý útok na koupališti v Dubí.

10.8.2018 v 13:06 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1524x | Diskuse| Média

Vít Janša

Sluníčkáři, utečte do Gazy, seč vám nohy stačí

Včera večer mě málem omylo. V jednu chvíli jsem myslel, že mi snad odstřelí deklík na palici. Dívám se na zprávy v televizi, v jedenáct večer a nevěřím svým uším. Že by snad Sluníčkáři dostávali rozum?

15.5.2018 v 21:42 | Karma: 44,43 | Přečteno: 3328x | Diskuse| Společnost

Vít Janša

Jak si píchnout do vosího hnízda?

Desatero východoevropských rad pro zkušenější, moudřejší západ. Jak postupovat po teroristickém útoku?

26.6.2017 v 19:32 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Společnost

Vít Janša

Zakažme cyklisty, koloběžky, maminky, důchodce. Zakažme už konečně vše!

Nejsem z Prahy. Nemám ani kolo. Nemám tedy důvod vyjadřovat se k pohybu cyklistů v Praze. Ale já dnes viděl Události v sedm, na ČT 1 a tam tvrdili, že Praha 1 chce zakázat pohyb cyklistů v centru Prahy.

16.6.2017 v 22:45 | Karma: 42,50 | Přečteno: 6541x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Vít Janša

Práskači všech zemí, spojte se!

Cituji:,,Týden po spuštění elektronické evidence tržeb Finanční správa eviduje 760 stížností od zákazníků...“ (zdroj zde)

10.12.2016 v 22:29 | Karma: 36,63 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Společnost

Vít Janša

Jak ulovit ptáčka, aneb ,,Koupím byt ve Vaší lokalitě“

,,Koupím byt ve Vaší lokalitě. Platím hotově. Mladá rodina s dětmi. Nejsem realitka!!! Volejte“. Viděli jste někdy podobný vzkaz? Je Vám povědomý?

28.11.2016 v 9:22 | Karma: 22,87 | Přečteno: 2749x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Jak si vybrat dobrou realitní kancelář?

Prodej domu, či bytu, je často prodej toho nejcennějšího, co vlastníme. Běžné auto, telefon, televizor, šperky, obraz stojí mnohonásobně méně, než běžný, rodinný dům. A tak vzácnější už může být jen naše manželka. :-)

25.11.2016 v 19:09 | Karma: 13,48 | Přečteno: 858x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Kdo ještě prohrál?

Prohrála skutečně jen Hillary Clintonová? Volba amerického prezidenta má ještě jednoho poraženého. Mnohem globálnějšího, mocnějšího a většího. Kdo to je? Novinář!

9.11.2016 v 9:49 | Karma: 42,05 | Přečteno: 1967x | Diskuse| Politika

Vít Janša

Elita hnusu

Je po volbách, nikdo mě tedy nemůže osočovat, že poněkud nefér způsobem podrážím nohy jedněm z kandidátů voleb. Podívejte se, jak se u nás na Moravě prezentovala ve volbách Česká strana sociálně demokratická.

11.10.2016 v 7:59 | Karma: 34,51 | Přečteno: 1982x | Diskuse| Politika

Vít Janša

Silná Francie, slabý prezident.

Den před dalším útokem šíleného muslima v náklaďáku francouzský prezident Hollande oznamoval, že zruší výjimečný stav: ,,Nemůžeme donekonečna prodlužovat výjimečný stav. Nedával by smysl“. Prezident míní, život mění.

15.7.2016 v 8:08 | Karma: 30,29 | Přečteno: 946x | Diskuse| Politika

Vít Janša

Tak už to víme!

Uběhly jen tři roky a na aktualne.cz jsme se dověděli, jaký důvod měla, co vlastně chtěla (tehdy) Nagyová, rozuměj, dnes již Nečasová. Tehdejší premiérova milenka, dnes manžela ex-premiéra. Víte, co chtěla?

14.6.2016 v 13:54 | Karma: 33,69 | Přečteno: 1976x | Diskuse| Politika

Vít Janša

Svět je nejpodivnější místo pro život

Tak a je to tady! Další smrtelná rána obstojnému životu na Zemi. Světová zdravotnická organizace zveřejnila děsivou studii.UZENINY (prý) ŠKODÍ ZDRAVÍ!

27.10.2015 v 22:50 | Karma: 14,84 | Přečteno: 514x | Diskuse| Společnost

Vít Janša

Špinavej job!

Soud rozhodl a makléřka, paní Nosková, se musí omluvit Romce Balogové. Paní Nosková prohrála. Opravdu však prohrála? Nebo naopak tentokrát prohrál vítěz sporu?

15.8.2015 v 0:08 | Karma: 37,43 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Silvestrovská předsevzetí

Silvestr. A je to tady. Předsevzetí, ano, či ne? Názory se různí. Jedna skupina tvrdí, že to je zbytečné, že to prostě nevyjde. Od 1.ledna se hubne, což se daří, protože kocovina je tak masivní, že se po ránu nedá vzít do úst nic. Ale už někdy kolem 2.ledna zase vesele přijímáme potravu a příjemně tloustneme. Druhá skupina tvrdí rovnou, že předsevzetí jsou prostě k ničemu. Domnívám se, že je to trochu jinak. Předsevzetí, a je docela jedno, je-li stanoveno na Silvestra, nebo v létě, to je malý cíl, malé nasměrování. V životě přeci můžeme jít nekonečně mnoha směry. A podle toho to vypadá. Někdo si zničí život brzy, někdo si to hnojí o něco déle. Je to jen spousta malých křižovatek. Odbočíme tady, nebo tady? No a takové předsevzetí je malá odbočka, drobná úprava směru. Předsevzetí jsou potřeba, předsevzetí jsou prostě fajn. Rok končí, mnoho času nemám. Co vymyslím letos? Jaká předsevzetí si stanovím já? Hubnout nebudu, to je otřepané. Každý chce hubnout, přestat kouřit, učit se cizí jazyky, cestovat a jiné koniny. Nová cesta nikdy nevedla tam, kudy šel dav.

31.12.2014 v 23:11 | Karma: 6,39 | Přečteno: 221x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz