Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Svět je nejpodivnější místo pro život

Tak a je to tady! Další smrtelná rána obstojnému životu na Zemi. Světová zdravotnická organizace zveřejnila děsivou studii.UZENINY (prý) ŠKODÍ ZDRAVÍ! 

Kdyby šlo jen o nějakou tu zakázanou maďarskou klobásku, dobře, člověk se s tím nějak smíří. Jenže za ta léta vědeckých výzkumů, od(p)orných studií a moderních pohledů na životní styl se nám to nějak nakupilo. A tak jen namátkou…

Kouření údajně, alespoň co jsem občas zaslechl mezi řečí, škodí zdraví. Dnes si člověk nezakouří ani v autobusu městské hromadné dopravy, ani v kině, nebo v posilovně. Dokonce, když jde rodič doprovodit své dítě k lékaři, protože má chlapec jakési respirační, dýchací potíže a čeká v čekárně, s ostatními kuckajícími dětmi, nemůže si zapálit ani doutník, i kdyby to byla kubánská Cohiba. A přiznejme si na rovinu, s doutníkem by to čekání mezi těmi ukuckanými haranty ubíhalo poněkud příjemněji. Nebo u zubaře. Člověk tam sedí podřízeně v křesle, zubař vrtá a vrtá, nejde mu to, vrtačka se seká, kvílí třeba hodinu v kuse, v puse. Ne, nemůžete si, zatím co si sa(dent)ista vymění otupělý vrták, ani popotáhnout z fajfky, i kdyby to byl ten nejvoňavější, švestkový tabák. Jednak zubařům dnes vadí i to, když mu do tváře fouknete fakt hustý oblak dýmu, přestože má roušku(!), ale hlavně, dneska se to prostě nesmí!

Další rána. Alkohol. Jestli jsem to dobře pochopil, údajně i ten škodí zdraví. Dobře, smířím se s tím, že si dnes už ani pilot Boeingu nedá před letem více než dva panáky. Také neurochirurgové omezili alkohol, alespoň v den, kdy je těch operací trochu více. Jenže podle všeho, co se šušká, i těch našich pár piv denně, šest, osm, a jen kolem víkendu a státních svátků o tři, čtyři pivka více, údajně i tyto stopové dávky alkoholu pro obveselení duše – škodí. 

Lehké drogy! Ano, ve Státech sice začíná legálně hulit jeden stát za druhým, protože neví to, na co jsme přišli my tady. Drogy prý také škodí zdraví (i ty lehké, jaký protimluv). A tak na vánoční jolce Vaší moderní firmy západního stylu může být na stole cokoliv, humři, sushi, lanýže? Proč ne? Co tam ale dnes nenajdete, i kdyby byl ředitel fakt dobrej, 90 deka čistého afgánského, či nepálského hašiše. (probůh, jen ne marocký! Myslete na své zdraví! Jsme lidi, ne prasata)   

Kde tohle skončí? Za chvílí přijde nějaká světová etická organizace (WEO) a oznámí, že se třeba nesmí lhát. Dovedete si to jen představit? Že by vám všichni říkali pravdu i do očí?! Nebo, a to je ještě šílenější představa, že byste vždy, za každé situace mluvili pravdu vy? Šéfovi, finančáku, nebo životnímu partnerovi? Představme si tu legraci, kdyby třeba politici najednou začali mluvit pravdu? Unesla by to naše společnost? (neunesla)

Za chvíli třeba někdo vytvoří vědeckou studii a zjistí, že i nevinná zahálka, roztomilá lenost, či aktivní odpor k práci, že i to není správné. Obávám se, že kdyby se na to někdo podíval vědecky, tak třeba obžérství a televize Nova v osm večer , že i na této činnosti najde něco špatného. Mám tak bujnou fantazii, že si dovedu představit i nějakou světovou organizaci vdaných žen, která zjistí, pochopitelně na základě vědecké studie, že i občasná partnerská nevěra je špatná věc (pokud ji páchá její partner). A naopak, jiný vzdělaný vědec může výzkumem přijít na to, že by lidi měli sportovat, čistit si zuby, chovat se k sobě slušně, usmívat se na lidi, mít dobrou náladu, nemluvit sprostě, vzdělávat se, nepodvádět, nebo, bojím se to téměř napsat, nekrást! A tak se ptám, kde tahle dekadence životních hodnot skončí? Už teď jsme téměř u konce. Svět je skutečně nejpodivnější místo pro život.  

Autor: Vít Janša | úterý 27.10.2015 22:50 | karma článku: 14,84 | přečteno: 514x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to.

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,21 | Přečteno: 469x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz