Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak ulovit ptáčka, aneb ,,Koupím byt ve Vaší lokalitě“

,,Koupím byt ve Vaší lokalitě. Platím hotově. Mladá rodina s dětmi. Nejsem realitka!!! Volejte“. Viděli jste někdy podobný vzkaz? Je Vám povědomý? 

Kdo kdy bydlel v nedávné době na bytě, jistě občas našel podobný lístek ve své schránce, na domovní nástěnce, nebo vylepen na vchodových dveří do domu. Často je lístek psán jakoby rukou, což je zvláštní v době, kdy jsou tiskárna a počítač tak snadno dostupné a budoucí kupec musí napsat jeden vzkaz třeba 1000x, do každé schránky jeden. Pro jistotu, kdyby snad někdo měl pochybovat, bývá ještě dopsáno:,,Nejsem realitka!“ nebo ,,Mladá rodina s dětmi“.

Když je tolik přímých zájemců o byt zrovna ve vaší lokalitě, má vůbec smysl nabízet byt na realitním trhu? Konkrétní zájemce vám píše vlastní rukou, přímo do schránky, má připravené peníze a předem vás ubezpečil, že to není realitní kancelář. Proč tedy platit realitní kanceláři provizi, proč se ještě trápit s prodejem, když už teď máte zájemce o váš byt?

Všechny tyto rukou psané lístky, ve všech městech, na všech sídlištích, po celá ta léta, to vše JSOU (některé) REALITNÍ KANCELÁŘE. Zcela určitě TO NENÍ KUPEC Vašeho bytu.

Proč by dnes, v době internetu, nějaký skutečný zájemce, s penězi na účtu, psal rukou tisíce lístků a obcházel po večerech týdny a měsíce všechny městské čtvrti, dobýval se pracně do zamčených vchodů a vhazoval do stovek schránek svou poptávku? Proč by to dělal? Zadá-li večer u kávy do Googolu:,,Chci koupit byt tam a tam“, vysypou se na něj stovky bytů, s fotografiemi, s podrobným popisem, často s videoprezentacemi. Předem je také informován, kolik za byt prodejce žádá. Chce-li, může si vybrat i servery ,,bez realitky“. Dnešní zájemce má pohodlí širokého výběru, bez nutnosti něco psát, někam chodit, něco roznášet. A nabídka je opravdu veliká. Ano, za všemi těmito lístečky je schovaná realitní kancelář.

Proč to realitní kanceláře dělají? Tady je třeba poznamenat, že tohle nedělají všechny realitní kanceláře. Je to určitý nešvar, ke kterému se uchyluje jen (malá?) část realitních kanceláří. Každá kancelář potřebuje zakázky. Konkurence, ostatně jako ve všech oborech, je ohromná. A tak některé kanceláře přistupují k tomuto poněkud nekorektnímu způsobu. Zneužívají situace, že mnoho lidí netuší, jak to chodí. Navíc, za tím vším je lákavý ,,bonus“ (pro kancelář), že se ozve člověk velmi neznalý, hodně důvěřivý, poddajný a neinformovaný o přibližné ceně, či o běžných zvyklostech při prodeji bytu. A pak už jde jen o náhodu, kdy někdo chce prodat byt a ejhle, ve schránce má poptávku konkrétního zájemce s připravenými penězi. Zavolá tedy na uvedené telefonní číslo.

Jak to probíhá dál? Když takový neobeznámený prodávající zavolá na ono rukou psané číslo, zjistí, že zájemce ani netuší, kde se právě nachází ta dobrá lokalita. Proč? Takových lístků roznášejí makléři tisíce, po celém Vašem městě, po všech městech, v celé zemi, všude, neustále, opakovaně a pořád. Při troše šikovnosti se z hovoru brzy zájemce dozví, kde to vlastně bydlíte (tedy, kde je ta dobrá lokalita). Když si domluvíte se zájemcem prohlídku, právě jste si pozval domů REALITNÍ KANCELÁŘ. A teď už záleží, jak s tím makléř(ka) naloží. To důležité se podařilo. Člověk, který prodává byt si sám, nevědomky pozval realitní kancelář až domů. To je to, oč tu běží. Pastička udělala:,,Klap“.

Je třeba přiznat, že tenhle způsob náboru zakázky není ze strany realitní kanceláře korektní. Ale funguje to. V určité chvíli se potká člověk, který chce prodat byt a člověk, který byty prodává a tvrdí mu, že už teď má nejméně pět klientů, kteří tento byt vezmou okamžitě. Není to sice pravda, ale krásně se to poslouchá a mnoho lidí nakonec doslova zabere. Byli tak vlastně uloveni na návnadu ,,lísteček“. Proto se dál a dál takové lístky objevují v našich schránkách.

Vy už víte, jak to je. Chcete-li prodat svůj byt, ať už sami, nebo prostřednictvím realitní kanceláře, nestavějte se do role toho uloveného. Jste ten nejdůležitější, jste vlastník bytu, který chcete prodat. Bez prodejce není prodej. Chcete-li prodávat pohodlně, ale profesionálně, relativně rychle, bez možných rizik, za nejvyšší možnou prodejní cenu, vyberte si svou ,,dobrou“ realitní kancelář. Jak? Něco o tom píši třeba tady.

V každém případě Vám držím palce, mnoho štěstí.

Movit-reality s.r.o., www.movit.cz

Autor: Vít Janša | pondělí 28.11.2016 9:22 | karma článku: 22,87 | přečteno: 2749x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to.

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,21 | Přečteno: 469x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz