Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to. 

Určitě brzy někde někomu z nosu vyhrabou vir docela podobný tomu, co vyrobili čínští inženýři ve Wu-chanu.

1. Potřebujeme, aby se všechna státem podporovaná média sjednotila do jediného správného názoru. Ostatní média je budou následovat. Proto je třeba zajistit, aby se do veřejnoprávních médií nedostal jiný odborný názor. Různé názory pletou masám hlavu. Pravda je jen jedna.

2. Potřebujeme veřejnoprávní pořad, kde se bude každý den minimálně hodinu mluvit jen o covidu, stále dokola, ať si to masy za uši zapíší. Bude tam stále dokola chodit jen jeden odborník, s jedinou moderátorkou, abychom znali jen jeden názor a nepletlo se nám to zbytečně v hlavách a měli jasno.

3. Potřebujeme asi tak 3 miliony žen, aby zasedly ke svým starým šicím strojům a 23 hodin denně šily roušky z rozstříhaných tátových trenek, či ponožek. 

4. Potřebujeme dobrovolníky, kteří ty roušky budou vozit sem a tam, po celé republice. Je možno využít i malá letadla, nebo vrtulníky. Pro rozvoz lze bez obav využít i hasiče, policii, nebo rychlou záchranku, protože tady jde o život. Denně to bude natáčet veřejnoprávní televize a vytvoří z toho celé večerní zpravodajství.

5. Potřebujeme, aby všichni v televizi měli respirátory, nebo plynové masky. Příklady táhnou a čínská virová nákaza se šíří vzduchem, stejně jako televizní signál.

6. Potřebujeme asi 5 milionů lidí, kteří v osm večer, týden co týden, až se zešeří, vylezou na balkon a budou zpívat hymnu pro hasiče, sestřičky a doktory, že ještě chodí do práce, zatím co my ostatní sedíme měsíce v klidu, doma u telky.    

7. Potřebujeme, aby všichni a všude nosili respirátory, protože roušky jsou k ničemu. To víme od počátku. Byl to jen takový covidový žertík. Potřebujeme respirátory kvalitní, drahé, tlusté na tři prsty, vyrobené v Číně. Jen čínský respirátor ví jak na čínský covid. Kdo sází na rozum, kvalitu a bezpečí, ten si nasadí (čínskou) plynovou masku a nějaký gumový oblek od hlavy až k patě. Na aliexpresu vláda ČR něco najde a zdarma dodá do každé lékárny. Zdroje tu ještě jsou. Zaplatí to naše děcka.

8. Potřebujeme, aby se lidi opět hojně udávali, když někdo náhodou v lese na procházce, nebo sám v kanceláři respirátor nemá. Nebuďme k sobě lhostejní. Musíme i ostatní donutit, aby chránili své zdraví, je to naše udavačská čest. Nepotřebujeme lidi s odhalenou tváří. 

8. Potřebujeme taky, když bude v autobuse jeden bez roušky, aby ho zarouškovaná většina okřikovala, zostuzovala, ztrapňovala, plivala na něj a nejlépe vytlačila na ulici. Takové nezodpovědné zrůdy, co ohrožují životy nás ostatních tady prostě nechceme.

9. Potřebujeme spravedlivý zákon. Kdo pojede sám ve svém vlastním autě a nebude mít respirátor nejvyšší třídy, nebo plynovou masku, bude policií vytažen z vozidla, vláčen po zemi, zostuzen, pokutován a zkrácen na svobodě. Je třeba zakázat, aby řidič smrtelně ohrožoval vlastní zdraví.

10. Potřebujeme na rok zastavit všechny nemocnice, školy, hospody, kina, divadla, úřady. V provozu zůstanou jen covid centra (nyní ještě uprchlická centra), těžký průmysl, pekárny, řezníci, lihovary a pivovary. Léčit vážně nemocné, učit děti, chodit za kulturou a na pivo v době světové katastrofy je nesmysl. Kdo je vážně nemocen, počká, rok dva, to snad pochopí každý s respirátorem na hlavě.

11. Potřebujeme nějaké webové stránky, kde se bude uvádět jen ta statistika, která se nám hodí do krámu. Nesmíme dopustit předešlé chyby, kdy bylo zjevné, že na JIPkách leží většina očkovaných. To se to pak špatně vysvětluje těm, co s respirátory i spí. Správné je ošklivá data neuvádět. 

12. Potřebujeme, aby se respirátor používal vždy, při spánku, při ranní toaletě, při čištění zubů (když se chce, všechno jde) a taky ve sprše. Soulož je možná, ale jen zezadu a s ochranou (dýchacích cest). Čínský vir se neptá ale útočí.

13. Potřebujeme se omluvit firmě Pfizer za mírné odpadnutí od víry. Vždyť nám dali božskou Viagru(!) a vakcíny na Covid. Dobře, vakcína sice před Covidem neochrání, i kdybychom si ji píchli 30x. Ale dali nám přece tu Viagru. Každý večer bychom měli den zakončit:,,Fajzre, omlouváme se, jsme idioti”. (S respirátorem)

14. Potřebujeme, krom hasičů, sestřiček, pekařů a řezníků, být rok doma, ale s větší výplatou než teď. Je totiž inflace. Peníze si někde půjčíme a zaplatí to naše děcka, vnuci, prostě někdo po nás. Nám jde o život. 

15. Potřebujeme každého, kdo chytí covid, aby pro něj přijelo COVmando, velké zelené auto s houkačkou, aby ho čtyři muži v overalech vysmýčili ven před dům, aby mu přede všemi udělali průkazný covid test špejlema a v případě, že se dokáže, že pozitivní byl, nasadit mu svěrací kazajku, neprodyšný igelitový pytel a na fasádu domu nastříkat rudou barvou označení cov19. 

16. Potřebujeme nového prezidenta. Někoho, kdo se vyzná, kdo za to umí vzít. Prezident je symbolický prim ve státě. Potřebujeme Prymulu. Bývalý voják, bývalý předseda vakcinologické společnosti, bývalý ministr zdravotnictví, náš budoucí prezident. Potřebujeme také nového premiéra. Ale někoho reprezentativního, důstojného. Potřebujeme Jardu Flegra. S Prymulou si rozumí a každý večer nám v televizi místo zpráv poví něco o covidu. Nepotřebujeme vědět, co se děje v zahraničí, nepotřebujeme vědět nic. Stačí pár moudrých slov od Jardy Flegra na téma mrazící boxy v ulicích a my. Ministr zdravotnictví, to jasné, prezident České lékařské komory, Milan Kubek, o tom nikdo s plynovou maskou na hlavě nepochybuje.

17. Potřebujeme se furt na něco těšit. Těšte se na podzim a poslouchejte na slovo. (S respirátorem třídy FFP3, Made in China)

  

 

 

 

 

 

Autor: Vít Janša | neděle 10.7.2022 19:46 | karma článku: 18,86 | přečteno: 433x
  • Další články autora

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,21 | Přečteno: 469x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kdyby tato železná dáma chtěla, mohla by být klidně nejvýznamnějším turistickým cílem našeho ocelového města. Ale ona nechce.

21.4.2020 v 17:45 | Karma: 14,51 | Přečteno: 339x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, i když pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz