Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K41a20r30e75l 10R15a65d82a

2. 6. 2013 23:37

Největší riziko je prodej prostřednictvím realitky.  Tím neříkám, že určitých služeb realitky nemůžete využít. Lze dojednat prezentaci nemovitosti, služby agenta, případně si nechat poradit při ocenění a uzavírání smluv. Ale vždy jako přesně vymezenou službu za pevný poplatek. Pokud přistoupíte na smlouvu , kde za vás realitka může něco podepisovat, či dokonce přebírat peníze, jste nenapravitelný naivka a hazardér. Jsou sice i solidní realitky s dobře formulovanými smlouvami, ale jak pro koho a také jak která. Dokonce bych se nebránil i závazku vyplatit realitce procenta, pokud vám sežene kupce ochotného zaplatit víc, než vámi stanovené minimum. Ale tady bych dával velký pozor, jak doluhou lhůtu na to realitce poskytnete. Také se vám může stát, že ztatíte kupce jen proto, že realitka nechce přijít o svá procenta a vy jste jí dali příliš velký časový prostor. Nikdy neuzavírejte smlouvu na neurčito.Pokud vám něco takového navrhnou, jděte raději hned jinam.

0 0
možnosti
Foto

Nelze zobecnit, že největší riziko prodeje je přes realitní kancelář. Stejně rizikový může být prodej vlastními silami, pokud prodávající nemá základní znalosti mechanismu prodeje a prodej je třeba spojen s určitými komplikacemi. (vyplacení zástav, dělení pozemků, věcná břemena, současná koupě jiných nemovitostí za obdrženou kupní cenu a podobně). Záleží tedy jen na tom, jakým způsobem kdo prodává, nikoliv však kdo prodává. Každý může být perfektní, nebo nešika, seriozní, nebo podvodník. Kancelář, nebo fyzická osoba. Je taky velmi nezvyklé, že kancelář má smlouvu, že může podepisovat za klienta vše. Toto se děje jen ve výjimečných případech, kdy je kancelář nucena předem investovat za prodávajícího do prodeje vysoké částky (sta tisíce, miliony). Zpravidla se jedná dnes o vyplacení zástav exekutorům. I tam však je dobré, naopak, velmi žádoucí mít přesné a konkrétní smlouvy. Protože největší rizika plynou právě ze strany toho, kdo říká:,,Tohle vše mi zaplaťte, ale nic Vám nepodepíši". Jinak děkuji za názor.... :-)

0 0
možnosti
Foto

Na otázku položenou v nadpisu (článek jsme z časových důvodů nečetl) odpovídám za sebe a své zkušenosti: Se seriózní realitní kanceláří musíte VŽDY smlouvu uzavřít, jinak totiž není oprávněna inkasovat rezervační zálohu.

0 1
možnosti
Foto

V20í55t 70J83a62n25š22a

2. 6. 2013 21:15

Ve své podstatě máte pravdu. Ale je třeba poznamenat, že kancelář nikdy netrvá na podmínce ,,bez smlouvy". Tuto podmínku mají (někteří) prodávající a mnohé kanceláře, v zájmu toho, aby měly co nejširší nabídku, na tuto podmínku přistoupí. Tedy, slovy génia Cimrmana, který se nepochybně orientoval i v realitní branži:,,Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat". :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz